Hobbemastraat, Den Haag – Op 21 november was HVP Zorg van de partij bij het WorkWomenWork-festival van het Servicepunt Arbeid Den Haag in Theater De Vaillant aan de Hobbemastraat. Een geslaagde dag, met vele interessante ontmoetingen, waaronder met wethouder Rachid Guernaoui van het gemeentelijk college.

Over het festival

Het festival richt zich op vrouwen tussen de 18 en 27 jaar en moet hen helpen baas over hun eigen toekomst te worden, bijvoorbeeld door de juiste opleiding of baan te kiezen. Onderwijsinstellingen, werkgevers en ondernemers zijn aanwezig om deze vrouwen te informeren en te inspireren. Het festival is een initiatief van het Servicepunt Arbeid van de gemeente Den Haag.

Het Work Women Work festival wil vooral vrouwen bereiken die de behoefte hebben zichzelf op professioneel vlak te ontwikkelen, maar daar niet de weg toe weten. Soms worden zij tegengehouden door hun sociale omgeving of hebben zij zichzelf wijs gemaakt dat dit niet voor hen is weggelegd. Daarbij gaat het met name om vrouwen met een migratieachtergrond.